Chocolatier - The art of Making Chocolate

by Yoana Ma, martie 29 2011 19:01

 

Chocolatier este un joc de strategie in care trebuie sa-ti contruiesti propiul imperiu si renume de "cel mai bun chocolatier".Este un joc captivant ce imbina atat arta grafica sublima,cat si entuziasmul unui joc strategic.Grafica este atat de buna incat,ma uit la unele bomboane si am impresia ca sunt mancabile.

   Jocul are 4 variante diferite insa cea mai "delicioasa" din punctul meu de vedere este ultima:Chocolatier:Decadende by design unde poti sa-ti creezi propriile bomboane ,sa le vinzi,sa cumperi fabrici ingrediente,faci "comert",negociezi.

   Jocul este de asemenea si interactiv,ne da posibilitatea alegerii finalului,si ne imbunatateste engleza considerabil, mai ales in domeniul culinar.

 

 

 

 

 

 

Tags:

Joc şi joacă

NEED FOR SPEED SHIFT 2 UNLEASHED

by Andu Istrate S, martie 26 2011 21:33

 

 

 

 

 

 NEED FOR SPEED SHIFT 2 UNLEASHED e un joc cu masini extrem de credibil realizat de catre  EA GAMES. Este o productie foarte realista pentru ca se vad mainile pilotului si cum schimba viteza, iar daca o masina loveste un parapet sau o alta masina raman urmele impactului. Cand o masina se loveste tare de alta, chiar ies scantei. Masinile au volan pe stanga sau pe dreapta. Poti pilota pe mai multe trasee ori de curse, ori normale. Jocul mai are si multe marci de masini cum ar fi: ACURA, ALFA ROMEO, ALPINA, ASTRON MARTIN, AUDI, BENTLEY, BMW, BUGATTI, CATERHAM, CHEVROLET, DOGE, FORD, GUMPERT, HONDA, INFINITI, JAGUAR, KOENIGSEGG, LAMBORGHINI (etc).

 

 JOCUL VA FI PUS PE PIATA IN SUA PE 29-3-2011

Pentru alte informati intrati pe  http://www.needforspeed.com/shift2unleashed/blog  

Aici este gameplay-ul http://www.youtube.com/watch?v=xfpNzKjPBP4 

Tags:

Joc şi joacă

Hermann Hesse: Lupul de stepa

by Yoana J, martie 24 2011 19:25

 

 

  "Lupul de stepa" e una din cartile care, desi la inceput recunosc ca mi-a fost greu sa-i prind gustul, te fascineaza prin oscilarea dintre fantastic si real. Desi poate e prea mult zis,au fost momente in care m-am simtit si eu ca un lup de stepa si, chiar daca suna bizar, in unele momente m-am regasit in Harry Haller.

  Cartea am "cules-o" din "Adevarul Minciunilor" si descrierea de acolo mi-a stranit un interes aparte pentru aceasta carte. Astfel, cartea ne este prezentata ca: "o fictiune ce descrie o lume simbolică, în care importante sunt reflecţiile, viziunile şi impresiile, iar faptele obiective sunt simple pretexte sau aparenţe".

     Cartea ni-l prezinta pe Harry Haller, un barbat de cinzeci de ani care are constiinta scindarii propriului suflet in doua: om si lup. A fost căsătorit, dar soţia l-a părăsit; are o amantă pe care n-o vede prea des. Acum, singurele lui plăceri sunt muzica – mai ales Mozart – şi cărţile. A ajuns la jumătatea vieţii şi, când începe manuscrisul, este în pragul disperării, fiind chiar tentat să-şi pună capăt zilelor cu briciul.  Acesta o cunoaste pe Hermina,curtezana care trezeste in el dorinta de a trai.Lupul de stepă învaţă să danseze dansurile la modă, să meargă la baluri, să asculte jazz şi trăieşte o aventură în trei, cu Hermina şi cu prietena acesteia, Maria. Împreună cu ele, asistă la acel bal mascat, unde trăieşte bucuria şi iluzia că va putea conversa cu nemuritorii(Mozart)

      "E ciudat totuşi că romanul acesta a devenit o biblie a celui neînţeles şi trufaş, a celui ce se simte superior sau pur şi simplu rupt de societatea şi epoca lui ori a adolescentului în trecerea-i dificilă spre maturitate" .

Mario Vargas Llosa

 

Citate pe care eu le-am considerat reprezentative,care m-au impresionat si m-au pus pe ganduri:

 "Majoritatea oamenilor nu vor sa inoate inainte de  a sti sa faca acest lucru. Nu-i asa ca-i plina de talc? Fireste ca nu vor sa inoate! Ca doar  s-au nascut sa traiasca pe pamant si nu in apa. Si fireste ca nu vor sa gandeasca!... Iar cel care gandeste , cel care considera ca esentialul este sa gandesti, acela poate sa avanseze oricat in acest domeniu, dar totusi el a confundat pamantul cu apa si , odata si odata, se va ineca"

   "Lipsa dragostei de sine te aduce in imposibilitatea de a-ti iubi aproapele, ca ura de sine are exact acelasi rezultat, pricinuind in cele din urma aceeasi si deznadejde cumplita pe care le provoaca egoismul feroce"

    "Trupeste, omul este unitar, dar sufleteste niciodata"

    "Imi spuneam ca, in definiti,v viata trebuie sa aiba dreptate intotdeauna, iar daca viata isi batuse joc de frumoasele mele visuri, atunci, visele mele fusesera prostetsi si neindreptatite"

    "Caci ceea ce uram, dispretuiam si blestemam mai mult si mai mult si mai presus de toate erau: impacarea, ordinea obtuza, prospera a mediocritatii, a tot ceea ce era normal, a caii de mijloc."

    "Omul este ca o tesatura compusa din mii si mii de fire. Unitatea trupului sau nu implica si unitatea sufletului, ci ca, in cel mai bun caz, face abia primii pasi pe drumul lungului sau pelerinaj spre idealul unei asemenea armonii".

  

 

Tags:

Pagini de şcoală

Victor Debucy: Strania Istorie a Armelor Secrete Germane

by Vlad Emanuel Mi, martie 23 2011 21:29

Titlu: Strania istorie a armelor secrete germane

Domeniu: Istorie

Editura: Politică

Autor: Victor Debuchy

Nr. pagini: 301

Anul apariţiei: 1983

"Acestor oameni din Wizernes, locul meu natal, care si-au pierdut viata pentru a-i cruta pe londonezi de suferinta si de moarte"

"Armele sint instrumente funeste, nicidecum nobile."

Cartea ne arata secretele si descoperiile facute de germani pe parcursul razboiului si toate incercarile lor de a crea o arma teribila care la sfarsit a dus la cucerirea spatiului si planetelor.

In aceasta carte apar oameni cunoscuti si alti mai putin cunoscuti care au avut legatura cu proiectul Peenemunde. Nume ca: Herman Oberth, Werner von Braun, Max Valier, Willi Ley sau Walter Dornberger care au schimbat lumea pentru totdeauna

Tags:

Pagini de şcoală

Rene Magritte

by Amalia Istrate D, martie 20 2011 17:14

 

Fundatia Rene Magritte: http://www.magritte.be/

 

René François Ghislain Magritte (n. 21 noiembrie 1898, Lessines, Hainaut, Belgia — d. 15 august 1967, Bruxelles) a fost un pictor belgian, reprezentant de frunte al suprarealismului în pictură.

Încă din tinerețe, Magritte își pune imaginația sa neobișnuită în slujba picturii, care îi permite să-și transforme visele și viziunile în tablouri. Pictura lui Magritte, reflectare a gândirii sale misterioase, se bazează pe întâlnirea minunată și neașteptată dintre irealitate și cotidian. În felul acesta el seamănă cu De Chirico și cu artiștii dadaiști, cu care împărtășește același caracter remarcabil și ironia. Între anii 1920-1967 pictează aproximativ o mie de tablouri, care vor constitui o sursă de inspirație pentru generațiile viitoare de pictori.

  

René Magritte primește primele lecții de desen în Châtelet la vârsta de 12 de ani. Liniștea tinereții îi este în mod dramatic întreruptă în noaptea de 24 februarie 1912: mama sa se sinucide aruncându-se într-un râu. Magritte sosește la Bruxelles în anul 1915 și se înscrie la Academia Regală de Arte Frumoase, pe care o va frecventa cu intermitențe vreme de doi ani. În 1918 ies la iveală primele sale lucrări, un afiș de reclamă și câteva desene în revista "Au volant" ("La volan"). Își câștigă existența muncind la o fabrică de tapete, dar nu încetează să picteze. La 28 iunie 1922 se căsătorește cu Georgette Berger, care îi va sta alături până la sfârșitul vieții.

În anul 1930, Magritte se întoarce în Belgia; în următorii 24 de ani va locui în Bruxelles, creează din ce în ce mai mult, se înmulțesc expozițiile și aparițiile sale editoriale. Începând din anul 1932 reînnoiește legăturile cu prietenii săi din Paris, în anul 1933 ia parte la expoziția suprarealiștilor organizată la galeria pariziană "Kolle", ca reprezentant oficial și activ al grupului de suprarealiști belgieni.

Magritte dobândește renume internațional. Participă la importanta expoziție "Le Nu dans l'art vivant" ("Nudul în arta vie", 1934), organizată la Bruxelles, execută compoziția "Violul" pentru coperta cărții lui André Breton "Qu'est-ce que c'est le surréalisme?" ("Ce este suprarealismul?"). În anii următori organizează o expoziție individuală la New York (1936) și participă la prima "Expoziție Internațională a Suprarealismului" la Londra (1937).

 Perioada de după 1940

Din anul 1940 participă în mod activ cu articole în paginile revistei "L'Invention collective", în care pictorii și scriitorii belgieni se străduiesc să pună capăt tăcerii artiștilor din țările afectate de război. Ei se pronunță în mod deschis în favoarea "revoluției proletare". Magritte, de altfel, va adera la partidul comunist belgian în anul 1945, dar se va retrage câteva luni mai târziu.

Sub influența atrocităților războiului, Magritte își schimbă stilul, pictând în manieră impresionistă sau expresionistă, fără a se bucura de prea mult succes, revine însă la suprarealism și, în 1948, organizează prima lui expoziție individuală la Paris, la "Galerie du Faubourg".

Perioada de după 1950

La începutul anilor cincizeci, mai multe instituții și-l dispută pe Magritte în vederea efectuării unor lucrări de decorațiuni interioare, astfel execută printre altele plafonul de la "Théâtre Royal" din Bruxelles și opt compoziții pentru salonul cazinoului din Knokke-Heist, pe litoralul belgian al Mării Nordului, iar mai târziu va realiza și câteva picturi murale pentru "Palais des Beaux-Arts" din Charleroi și pentru clădirea congresului din Bruxelles. Artistul pictează adeseori mai multe versiuni ale aceleiași idei, cum ar fi compoziția "Bărbat cu melon", ascunderea chipului personajului reprezentat fiind la el ceva obișnuit, probabil el însuși se ascunde în spatele acestui individ anonim. Bărbatul cu melon, static și imobil, pare să fie lipsit de viață.

 Perioada de după 1965

În 1965 Magritte pleacă la New York cu ocazia retrospectivei operei sale organizată de "Museum of Modern Art". Sănătatea lui este deja șubredă, când, în anul 1967, pleacă la Verona în Italia, unde se lucrează în atelierul de mulaje la definitivarea unor opere sculpturale. Reușește să facă unele retușuri și să semneze matrița de ceară, dar nu va mai apuca să-și vadă lucrările terminate. Moare la 15 august 1967 la Bruxelles, în urma unui cancer de pancreas.

La 2 iunie 2009 s-a deschis la Bruxelles, într-una din clădirile majestuoase ale Muzeelor Regale de Arte Frumoase ale Belgiei, muzeul René Magritte, care expune cea mai mare colecție din lume de opere ale sale.

  

                                 

(Sursa: Wikipedia)

 

Tags:

Colour my world!

Alan Dean Foster: Aliens -Misiune de pedeapsa

by Vlad Emanuel V, martie 18 2011 23:15

EXISTA ZONE IN UNIVERS UNDE NU TREBUIE SA TE DUCI SINGUR

Autor(i): Alan Dean Foster

Traducator(i): Marian Mirescu

Editura: Cristian , Antrax

Anul: 1995

Colectie: ***

Format: 13 x 20

Numar pagini: 285

Limba: romana

Categorie: Politist / SF

"Ripley a revenit acolo unde incepuse totul. Pe aceasta lume numita Akeron, il descoperise.Extraterestrul, strainul, monstrul."

"Ea stia ce se intamplase aici. O creatura asemenea celei care provocase distrugerea lui Nostromo si moartea tuturor colegilor ei, patrunse in aceasta colonie."

"Inspaimantata, fetita se retragea din fata intrusilor. Intr-o mana tinea o punga cu mancare, iar in cealalta capul unei papausi..."

"Spre deosebire de adulti, copila reusise sa supravietuiasca, sa se adapteze mediului devastat. Strangand-o la piept pe Newt, Ripley pandea incordata, fiecare ungher. Pericolul putea veni de oriunde."

Romanul este foarte detaliat si foarte interesent, va va captiva foarte usor. El nu spune doar un moment de intalnire dintre doua specii ci si capacitatea oamenilor de a reactiona in aceste situatii limita fara un sprijin. El mai arata si latura oamenilor ce se folosesc de mortile altora pentru a-si indeplini scopurile.

Tags:

Pagini de şcoală

Top Gear

by Andu Istrate J, martie 10 2011 22:44

 

 

                                                                                                                                   

 

 

 

  Top Gear este un serial despre masini. Este prezentat de trei "maniaci" ai soselelor:  Richard Hammond, Jeremy Clarkson si James May. Ei prezinta tot felul de autoturisme, de la automobile de ultima generatie la masini utilitare, gen dube. Uneori fac si probe si fiecare primeste bani pentru a lua o masina. Dupa ce iau masina, fac tot felul de probe pentru a dovedi care e cea mai buna. Uneori, unul dintre ei ia o masina care nu e buna. In seria care se difuzeaza acum si-au luat un caine si l-au numit cainele Top Gear. Masinile sunt testate de un pilot numit Stig. Fac tot felul de glume pe seama lui, cum ca ar clipi invers. Stig poarta mereu casca si costum de pilot si nu isi dezvaluie niciodata identitatea. Cei de la Top Gear au niste panouri pe care pun rezultatele msinilor conduse de Stig. In fiecare seara au o vedeta invitata, iar vedeta conduce o masina cu pret rezonabil si dupa aceea pun timpul pe un panou. 

 

   

The Suzuki Liana

 

 

 

                                       

 

Tags:

Film is a mosaic of time

Chris Kaula

by Onea Ana-Maria V, martie 04 2011 21:50

Chris Kaula este un tanar fotograf din Germania pe care l-am remarcat acum doi ani pe un site conceput in special pentru fotografie si arta in general. Imi plac in mod deosebit elementele naturii pe care le surprinde in fotografiile sale si faptul ca toate au un stil care le diferentiaza de altele si transmit prin culoare si detalii, diferite mesaje.

Fotografiile realizate de Chris au un farmec aparte, asa ca va las sa va incantati privirea cu unele dintre cele mai bune.

http://chriskaula.deviantart.com/

 

Tags:

Colour my world!