Coldplay

by Anca Chilom V, august 19 2011 19:01

Coldplay este o formaţie de rock alternativ şi piano− rock din Londra, printre cele mai cunoscute formaţii din lume vânzând peste 50 de milioane de albume.Primul cântec semnat Coldplay a fost "Yellow" şi după o reprezentaţie impresionantă la festivalul Glastonbury în 1999, melodia a urcat în chart−uri direct pe locul 4 , iar albumul Parachute din care făcea parte piesa s−a clasat câteva zile mai târziu pe locul unu .Apoi, în doar câţiva ămâani, Coldplay au fost nominalizaţi la  Mercury Music Prize şi s−au făcut remarcaţi participând la numeroase acte caritabile.Melodiile lor se caracterizează prin sunetele delicate, versurile simple, melancolice care se potrivesc stilului englezesc.

 

      Membrii trupei Coldplay:

   Chris Martin - voce , pian

         John Buckland - chitară

     Will Champion − tobe

  Guy Berryman − bas

 

Discografie : Parachutes (2000)

 

 

                 A Rush of Blood to the Head (2002)

 

X&Y (2005)

 

Viva la Vida or Death and All His Friends (2008)

Melodii interpretate de Coldplay:

Tags:

Just music...

Letters to God

by Anca Chilom V, august 19 2011 12:52

 

                                                            

 

                                         " Sunteţi o scrisoare (epistolă), scrisă nu cu cerneală , ci cu                                                              Duhul Dumnezeului celui viu . " (2 Corinteni 3:3)

 

 

Letters to God (Scrisori catre Dumnezeu) este o lecţie de viaţă pentru fiecare dintre noi.Filmul este inspirat din fapte reale şi prezintă viaţa unui băieţel de 8 ani (Tyler Doherty) care luptă împotriva cancerului.Astfel , rugăciunile sale sunt transformate in scrisori către Dumnezeu , pe care îl roagă zilnic să aducă sănătate şi iubire în  comunitatea în care locuieşte .Dorinţa lui este de a lăsa în urma lui o lume mai bună , plină de credinţa si cu un gram de inocenţă. Pe primul plan îi pune pe cei din jurul lui , iar apoi într− un final se gândeşte la el.Tyler Doherty face parte dintr − o familie divorţată. Locuieşte împreuna cu mama sa , bunicii săi şi fratele său , care cu toţii încearcă să il ajute să învingă acestă boală incurabilă. Apar şi unele frustrări : mama lui Tyler nu poate face faţă stilului de viaţă care nu este unul normal şi implică foarte multe spitalizări , tratamente costisitoare şi o grija permanentă a copilului ; fratele mai mare al lui Tyler devine "gelos" când observă că toată lumea îi dă atenţie fratelui său care este bolnav şi i se pare că din cauza lui el este privat de atenţia celor apropiaţi . Singurul care este obişnuit cu ideea , este Tyler. Postaşul din cartier care trăia o viaţă plină de suferină de când şi−a pierdut familia din cauza consumului de alcool , găseşte in scrisorile lui Tyler calea de a rezolva problemele şi de a−l readuce înapoi în viaţa sa pe fiul său ,deşi la început era confuz şi nu înţelegea cum un pământean poate să îi trimită scrisori lui Dumnezeu.Pe parcursul vieţii lui Tyler,Dumnezeu a devenit un bun prieten care îl ajută să învingă cancerul cu optimism. 

 

Trailer Letters to God:  http://www.youtube.com/watch?v=DBDK2LGn4p0

Tags:

Film is a mosaic of time

One Republic

by Anca Chilom J, august 18 2011 20:58

One Republic este o formație pop- rock  înființată în Colorado ,SUA. Prima piesă cu care au reușit să atragă atenția publicului a fost „Apologize”, o colaborare cu celebrul producător american Timbaland.

 Membrii trupei One Republic:

 • Ryan Tedder - solist , cântã la pian ,chitarã


           

 • Zach Filkins -chitarã,voce, tobe  

           

 •  Drew Brown - chitarã, bas, voce     

         

 • Eddie Fisher - tobe

         

 • Brent Kutzle - clape, violoncel, voce      

        

 

Albume: Dreaming Out Loud (2007)

                 Waking Up (2009)            

Melodii preferate de la formatia One Republic:

     

        

Tags:

Just music...

Aston

by Anca Chilom J, august 18 2011 18:50

 

  Aston este o formaţie australiană de muzică clasică formată din 6 membri care au terminat cu toţii Conservatorul în 2009 în Sydney . Aston (band) este o formaţie care îşi alege diferite melodii cunoscute sau mai puţin cunoscute şi le reinterpretează în stilul lor: CLASIC . Trupa a devenit cunoscută în urma unui cover instrumental făcut la una din melodiile lui Lady Gaga –Telephone , postată pe contul lor de You Tube. Au avut un număr record de vizualizări : 670.000 în mai puţin de o lună.

 

Membrii trupei Aston:

 • Ella Jaimieson - pian
 • Eliza Morrison - vioarã
 • Michael Bennett -vioarã
 • Will Henderson - chitarã
 • Daniel Luscombe - percutie
 • Hanna Oblikov - violoncel     

Melodii preferate interpretate de Aston (band):

          Pãrere personalã: Cãnd ascult melodiile acestei formatii, simt cã evadez intr-o altã lume, o lume a imaginaţiei, in care EU si MUZICA  jucãm propriul rol.

 

                         

Tags:

Just music...

TED Talks

by sirgod J, august 18 2011 13:16

Traducerea, muncă voluntară, făcută din plăcere și din dorința de a prinde experiență și a învăța lucruri noi. Interfața video vă permite să selectați subtitarea. De asemenea, discuțiile prezente pe siteul respectiv sunt demne de ascultat.

 

http://www.ted.com/talks/lang/rum/chade_meng_tan_everyday_compassion_at_google.html

http://www.ted.com/talks/lang/rum/angela_belcher_using_nature_to_grow_batteries.html

http://www.ted.com/talks/lang/rum/penelope_boston.html

http://www.ted.com/talks/lang/rum/jason_clay_how_big_brands_can_save_biodiversity.html

http://www.ted.com/talks/lang/rum/ric_elias.html

 

Tags:

Traduttore = traditore?!

Koizora

by Teodora Mihaescu Mi, august 17 2011 22:28

   Inainte de a incepe sa vorbesc despre acest film trebuie sa spun ca nu sunt adepta filmelor ce prezinta o drama,de fapt le evit pe cat posibil.

  Am aflat de Koizora in urma cu o saptamana, insa am refuzat sa ma uit la el pana azi.

  Filmul este o productie japoneza din anul 2005 ce prezinta o poveste de iubire dintre Tahara Mika (o eleva de 16 ani) si colegul ei de liceu Sakurai Hiroki.Desi Mika il respinge la inceput, acestia ajung sa fie impreuna dupa multe incercari alea lui Hiro.

  Doua persoane atat de diferite, dar care ajung sa se iubeasca unul pe altul mai presus de orice.Iubirea le este pusa la incercare dupa ce afla ca Mika este insarcinata.

  Desi tineri, cei doi hotarasc sa pastreze copilul, insa in urma unei cazaturi puternice Mika pierde sarcina.

  La scurt timp, Hiro afla ca are cancer si incearca sa o faca pe Mika sa il urasca doar pentru a nu o face sa sufere si mai mult.Cei doi se impaca inainte ca Hiro sa moara.

Dincolo de drama celor doi, acestia par a ne da o lectie de viata tuturor.

  Totodata, natura este prezenta si ea:cerul(preferatul lui Mika) si raul(cel pe care Hiro il adora).

  Asadar, o putem caracteriza pe Mika ca fiind o fire visatoare, iar pe Hiro o persoana realista.

  La final, tot ce iubea Mika devine un intreg:Hiro contopit cu cerul.

  Astfel avem dovada clara a unei iubiri de tip superior,o iubire eterna ce a reusit sa invinga pana si timpul. De altfel, titlul ,,Koizora” inseamna ,,Cerul Iubirii”

  De asemenea, impresioneaza si perspectiva din care este spusa povestea:de catre Mika.Probabil, pentru ea acesta este un mod de exorcizare a iubirii,un mod de a trece peste.

Exista si un serial intitulat ,,Koizora” ce cuprinde doar 6 episoade.Mie imi place mult mai mult decat filmul,iar coloana sonora este foarte buna.

 

Tags:

Film is a mosaic of time

Seriale TV

by sirgod Mi, august 10 2011 11:23

Chiar dacă sunt seriale TV, majoritatea (cel puțin persoanele pe care le știu) le vizionează pe calculator. Nu neapărat pentru că nu ar fi fost transmise și la noi (parcă au fost, câteva), dar eu cred că odată văzut un episod din anumite seriale, nu te mai poți opri, nu mai poți aștepta câteva zile să vezi următorul episod. O să vă scriu despre serialele TV pe care eu le-am văzut și care mi-au plăcut. Doar o scurtă descriere.

 

Dexter

Dexter este expert în analiza modelelor de sânge de la locul crimelor, el lucrând pentru Miami Metro Police. În afara servicului pe care îl are, el mai are o slujbă, una total opusă. Este un criminal, dar nu un criminal oarecare, el omorând doar oameni care au scăpat de răspunderea în fața legii.

Dexter este primul serial pe care l-am văzut, eu nefiind înainte încântat de serialele TV. Pe parcursul lui, am văzut că nu îmi mai pot dezlipi ochii de la el, pur și simplu. Situațiile imposibile, periculoase, în care ajungea mă făceau să ma întreb, "Cum o mai scăpa acum?", și să mor de nerăbdare să văd următorul episod. De asemenea, povestea lui este impresionantă, o veți descoperi pe parcursul serialului. Actorul meu preferat este Dexter, desigur, urmându-l Vince Masuka. Sora lui, Debra, este un personaj care nu îmi place. 

 

Prison Break

Totul începe când un om nevinovat este trimis la închisoare (și condamnat la moarte) din cauza unei conspirații politice. Fratele său, un inginer arhitect, se aruncă în aceeași închisoare pentru a-l scăpa de acolo înainte ca fratele lui să fie executat.

Serialul meu favorit, erau zile în care vedeam 7-8 episoade. Vreo 6 fără oprire. Suspansul nu dispare de-a lungul serialului, dimpotrivă. Te ține în priză, te face să vrei să mai vezi "încă un episod și gata". Personajele mele favorite sunt Michael Scofield și Alex Mahone, pe când fratele lui, Lincoln Burrows, nu prea îmi este la inimă.

 

House M.D.

House este un geniu medical, un specialist în medicină diagnostică, care face tot ceea ce îi stă în putință pentru a rezolva cazurile care îi sunt atribuite. 

La început mi s-a părut puțin plictisitor, deoarece ne erau prezentate doar cazuri pe care House și echipa lui le rezolvau. Dar cazurile au devenit din ce în ce mai interesante, povestea filmului a început să apară, moment după care serialul m-a cuprins cu totul. Personajele mele favorite sunt, fără nicio îndoială, House și James Wilson (cel mai bun prieten pe care un om îl poate avea, după părerea mea). Nu prea îmi place de Eric Foreman. Îmi place zâmbetul și sensibilitatea lui Allison Cameron, cât și accentul australian al lui Robert Chase. 

Lost

Un avion se prăbușește pe o insula care, la prima vedere, este pustie. Ei sunt forțați să trăiască împreună, deoarece ajutoarele pe care le așteaptă nu mai sosesc. În scurt timp, ei își dau seama că nu sunt singuri pe insulă și că insula nu este una obișnuită...

Diversele lucruri extrem de ciudate peste care dau pasagerii te țin în suspans. Te fac atât de curios încât ai da pe fast-forward doar pentru a vedea ce este acel lucru pentru a te liniști. Caractere impresionante, iar personajul meu favorit este (cei care l-ați văzut, nu mă urâți pentru asta) Ben Linus. Nu vreau să zic mai multe, deși aș zice, pentru că vă stric surprizele. Personajele pe care nu prea le agreez ar fi: Jack Shephard (nu mă urâți nici pentru asta), Michael Dawson (deși îl ințeleg) și Claire Littleton.

 

Supernatural

Doi frați îsi caută tatăl dispărut, tată care i-a învățat să lupte împotriva forțelor răului. În căutarea lui, ei sunt nevoiți să aplice ceea ce tatăl lor i-a învățat, în final ajungând să facă asta full-time.

Deși unele situații prin care trec cei doi frați sunt foarte S.F. (serialul este S.F.), mie mi-a plăcut enorm. Toate situațiile în care sunt puși sunt interesante, iar când misiunea lor nu mai este una banală, de rutină, totul devine extrem de interesant și captivant. Personajele mele favorite sunt: Castiel, Sam Winchester, cât și Dean Winchester, eu găsindu-l un om foarte amuzant. V-aș zice și un personaj care nu prea îmi place, în afară de Ruby, dar ar fi un mic spoiler.

 

Lie to me

Cal Lightman este un specialist în limbajul trupului, în special în detectarea minciunilor. El își creează o companie al cărei ajutor este cerut în mod frecvent de către autorități. 

Nu mă uit la el de foarte mult timp, dar mi-a captat interesul. Odată cu vizionarea acestui serial, limbajul corpului mi se pare din ce în ce mai interesant. Personal, am învățat câteva lucruri care s-au dovedit foarte folositoare și adevărate. Personajul favorit este, în mod cert, Cal Lightman. Îmi place și de Eli Locker, dar nu și de Ria Torres, este prea sentimentalistă și cam băgăcioasă.

 

În concluzie, vă recomand cu căldură toate aceste seriale. Poate nu sunt toate pe gustul vostru, dar cel puțin unul dintre ele (sau mai multe) o să vă placă.

Sursa imaginilor: www.imdb.com

Tags:

Film is a mosaic of time

Leona Lewis

by augustina_7a V, august 05 2011 14:07

   Leona Louise Lewis (născută pe data de 3 aprilie 1985 în Londra, Regatul Unit) este o cântăreață de muzică pop, soul și R&B. Ea a devenit cunoscută în urma participării la emisiunea-concurs The X Factor, pe care a câștigat-o la finele anului 2006.

Discografie

*Spirit- 2007

*Echo- 2009

Unele dintre cele mai bune melodii ale artistei:

http://www.youtube.com/watch?v=yK8i0vEyRUQ - Run

http://www.youtube.com/watch?v=ooaJTv7janw - Happy

http://www.youtube.com/watch?v=8BdyI8Uwmus&feature=related - I got you

*Stop crying your heart out

*My hands

*Can't breathe

*Broken

*Love letter

*Naked

*Bleeding in love

*Better in time

*Yesterday

 

 

Tags:

Just music...

Adele

by augustina_7a V, august 05 2011 13:45

 

 

Adele Laurie Blue Adkins (nascuta pe 5 mai 1988 în Londra), cunoscuta sub numele de Adele, este o cântareaţa şi textiera britanica. Ea a fost primul beneficiar al premiului „Critics' Choice” din cadrul BRIT Awards şi a fost numita „Talentul anului 2008” în urma sondajului efectuat de BBC, Sound of 2008. La Premiile Grammy din 2009, Adele a câştigat premiile pentru „Cel mai bun artist debutant” şi „Cea mai buna voce pop”.

 


     Succesul Adelei a fost comparat cu cel al altor cântărețe britanice. Presa de acolo, a comparat-o cu Amy Winehouse. În același timp, artista a fost asociată cu British Music Invasion în Statele Unite (care se referă la artiștii britanici care au avut un mare succes în SUA). Adele a comentat acest lucru ca fiind ceva la care nu se aștepta, dar de care este mândră. La începutul lui 2009, ascultătorii și criticii au descris-o pe Adele ca fiind unică. AllMusic a scris că „Adele este pur și simplu prea magică pentru a fi comparată cu altcineva”.

 

 

Discografie

    *2008: 19
    *2011: 21

Impresionant!

 

 

 

Someone like you - http://www.youtube.com/watch?v=NAc83CF8Ejk 

Rolling in the deep -  http://www.youtube.com/watch?v=rYEDA3JcQqw&feature=relmfu 

Adele: Hometown Glory

Adele: Make you feel my love

Adele: Set fire to the rain

Adele: Don't you remember

Adele: Cold shoulder

 

Adele: I can't make you love me (cover)   

 

_______________________________________________________

Adele - Someone Like You.mp3 (11.28 mb)

Adele - Set Fire To The Rain.mp3 (9.55 mb)

Adele - Lovesong.mp3 (12.40 mb)

Adele - Don't You Remember.mp3 (9.60 mb)

Adele - Hometown Glory.mp3 (9.85 mb)

Adele - Rolling In The Deep.mp3 (11.05 mb)

 

Tags:

Just music...