Noi suntem > # @ $ % ^ & * <... D a D a

by Amalia Istrate S, martie 31 2012 17:39

 

 

Larisa Murgoci, 12 E, 2011

la îndemână

 

am răspuns: să fiu aş vrea sunt.

să-şi încerce cunosc, vrea: oamenii

menţionez care inseparabilă, un suflet viaţa înşişi.

diferite. sunt

să se gândească

inseparabilă-

m-am îndreptat trei

pentru ca cu toate că o viaţă cele trei unică;

sunt interior.

lucruri mintea diferite de o fiinţă

sufletul să cunosc.

" Şi unic, trupul de care vreau, sunt om."

către Aceste trei sunt altul în ei

distincţia Trinitate, dar totuşi îmi sunt unică,

eşti?"

vreau. cunoaşterea în mine pentru că şi să cerceteze

şi lucruri cât de diferite şi totuşi, mine

eu cunoaşte în aceste existenţa,

o esenţă tu, voinţa.

oamenii lucruri sunt mi-am zis: la îndemână

şi exterior,

că eu şi eu unul şi cunosc cele trei este

" Eu iată vorbesc şi Eu sunt că vreau sunt,

Şi că vor afla, că Şi eu şi Iar şi eu

cine este

 

 

 

 

 Roberta Brănescu, 12 E, 2011

 

Segmentati

 

 

 

A fost bine .

 

Scortisoara !

 

Dulce, atunci . Ca de obicei . Stii , s-a intamplat . Rezona .

 

Sampanie !

 

Suflu . Emotie . Imbratisari .

 

Aburi - a marturisit pe banca .

 

Ma bucur langa tine ! ( din nou alimentare )

 

Bine .

 

Brusc , a mers .

 

Am simtit - a sorbit .

 

Ruptura profunda

 

Reactie - un tiramisu .

 

Prin pietris asteapta ; sugereaza hipnoza

 

Vartej alb.

 

Cadou - am uitat

 

Voce usoara : de ce l-ai luat ?

 

Egoistule !

 

Laso !

 

Sa pandesti aerul...

 

Brusc , esti savanta .

 

Nu ...

 

Eu - asa aspru .

 

zero ; iarna ; tu

Tags:

Joc şi joacă | Pagini de şcoală | Proiecte

John Cariani: Almost, Maine

by Amalia Istrate Ma, martie 27 2012 20:53

 

Almost Maine - Synopsis:
 

           Într-o noapte geroasă și fără lună din miezul iernii, lucrurile nu sunt chiar așa cum par în îndepărtatul și miticul orășel Almost, Maine. În timp ce aurora  boreală adastă pe cerul înstelat, locuitorii din Almost se trezesc că se îndrăgostesc și se dez-îndrăgostesc în cele mai neașteptate și, adesea, ridicole moduri.

          Genunchii se rănesc. Inimile se frâng. Dar rănile se vindecă, iar inimile se repară - aproape - în acest încântător vis al unei nopți din miez de iarnă.

       Almost (aproape = sens de aproximare) este o localitate mică din statul Maine, nici măcar nu este pe hartă, deoarece oamenii din acesta comunitate nu au reușit niciodată să se organizeze. Aici totul este aproximativ, totul e cât pe-aci să se întâmple, totul aici este atins de ALTMOSNESS.

        Piesa cuprinde nouă povești despre dragoste, speranță, pierdere, regăsire, lucruri care dor, deși nu ar trebui, și lucruri care nu dor, deși ar trebui.Cele nouă istorisiri se petrec vineri seara, când afară este un frig de crapă pietrele sau... inimile. De ce vineri seara? De ce cu cât ești mai aproape de o persoană, ești, de fapt, mai departe, ca la capătul pământului?

 

        Autorul, John Cariani, a crescut în Presque Isle, Maine. În 1966 s-a mutat la New York pentru a-și urma cariera actoricească. Aici s-a întâmplat să înceapă să scrie scurte texte dramatice.

      Toate piesele sale erau pline de personaje urâte, care își înșelau soțiile sau soții, care se drogau, care ucideau... Cariani a început să ducă dorul vieții și dragostei pe care o ofereau oamenii din Maine. A vrut să scrie o poveste despre oameni buni, care fac lucruri bune și care sunt prinși în vârtejul dragostei și al urmărilor acestui sentiment.

 

 

 

 

 

 

______________________________ 

01 - Prologue.pdf (98.26 kb)

02 - Her+Heart.pdf (210.11 kb)

03 - Sad+and+Glad.pdf (317.99 kb)

04 - This+Hurts.pdf (242.07 kb)

05 - Getting+It+Back.pdf (305.30 kb)

06 - They+Fell.pdf (175.60 kb)

07 - Where+it+Went.pdf (176.14 kb)

08 - Story+of+Hope.pdf (190.51 kb)

09 - Seeing+the+Thing.pdf (282.35 kb)

Tags:

Amalialand

Simon's Cat

by augustina_7a D, martie 25 2012 20:07

     Simon's Cat este un desen animat realizat in mai multe parti. Acesta este realizat de Simon Tofield din Marea Britanie care in urma acestui desen           animat a facut o campanie pentru a strange bani in ideea de a ajuta animalutele abandonate, lucru care s-a si realizat. Ideea desenului animat este de a arata intr-o maniera haioasa modalitatile prin care pisica lui Simons il determina pe acesta sa il hraneasca. 

     Simon's Cat s-a bucurat de succes lucru care a condus la realizarea a trei carti animate, jucarii , jocuri etc.

     Desenul animat este in permanenta inspirat din nebuniile celor trei pisici ale lui Simon Tofield.

     Propritarii de pisici se vor regasi in situatiile in care este pus Simons din cauza pisicii.

     Un desen animat simplu facut, expresiv si plin de adevar si amuzament.

     

 

 

http://www.simonscat.com/

http://www.simonscat.com/Films/

 

Enjoy!

Tags:

General

Teatrul Anton Pann: John Cariani - Almost Maine

by Amalia Istrate V, martie 23 2012 22:09

Mesele de călcat sunt opusul lui Dumnezeu: mesele de călcat pot să-mi facă rău, deși n-ar trebui să-mi fie frică de ele, însă Dumnezeu nu mi-ar face rău și, cu toate astea, ar trebui să-mi fie frică de El.

 

 

         Miercuri, 21 martie 2012, am avut privilegiul de a viziona piesa Almost Maine, de John Cariani, la Teatrul Anton Pann din Râmnicu-Vâlcea. Piesa, ca și jocul natural, inspirat și plin de talent al trupei foarte tinere de actori de la Teatrul Anton Pann, a fost o revelație: nouă povești despre dragoste, speranță, pierdere, regăsire, lucruri care dor, deși nu ar trebui, și lucruri care nu dor, deși ar trebui.

        Almost (aproape = sens de aproximare) este o localitate mică din statul Maine, nici măcar nu este pe hartă, deoarece oamenii din acesta comunitate nu au reușit niciodată să se organizeze. Aici totul este aproximativ, totul e cât pe-aci să se întâmple, totul aici este atins de ALTMOSNESS. Cele nouă povești se petrec vineri seara, când afară este un frig de crapă pietrele sau... inimile. De ce vineri seara? De ce cu cât ești mai aproape de o persoană, ești, de fapt, mai departe, ca la capătul pământului?

         Întrebată care dintre cele nouă povești mi-a plăcut mai mult, mi-am dat seama că fiecare mi-a plăcut pentru un motiv sau altul. Fiecare episod are un miez de înțelepciune, de adevăr, de durere, naivitate, candoare...

          Scena finală a piesei este atât de sensibil, de artistic și de... cinematografic realizată, încât te face, realmente, praf. Ajută și muzica ciudaților islandezi de la trupa Sigur Ros - Hoppipolla.

 

__________________________________________________ 

Sigur Ros - Hoppípolla.mp3 (7.36 mb)

 

Tags:

Amalialand | General

Saptamâna altfel - 02 - 06 aprilie 2012

by Amalia Istrate Ma, martie 13 2012 19:23

 

ANEXA la ordinul ministrului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului nr.1 privind structura anului școlar 2011-2012

___________________________________________________________________________

Programul "Școala altfel"

Prevederi generale

 

1. Săptămâna 2-6 aprilie 2012 va fi dedicată activităților educative extracurriculare și extrașcolare, în cadrul programului numit "Școala altfel". În această săptămână nu se organizează cursuri conform orarului obișnuit al unității de învățământ, iar programul "Școala altfel" se va desfășura în conformitate cu un orar special.

 

2. Scopul acestui program este implicarea tuturor copiilor preșcolari/elevilor și a cadrelor didactice în activități care să răspundă intereselor și preocupărilor diverse ale copiilor preșcolari/elevilor, să pună în valoare talentele și capacitățile acestora în diferite domenii, nu neapărat în cele prezente în curriculumul național și să stimuleze participarea lor la acțiuni variate, în contexte nonformale.

 

3. În perioada 2-6 aprilie 2012, Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului organizează fazele naționale ale olimpiadelor școlare pe discipline de învățământ și, după caz, ale concursurilor școlare.

 

4. În programul "Școala altfel", elaborat și organizat de fiecare unitate de învățământ, vor fi incluși toți copiii preșcolari/elevii și toate cadrele didactice care nu participă la faza națională a olimpiadelor și concursurilor școlare.

 

Planificarea și aprobarea programului

 

5. Pentru elaborarea programului de activități, în timpul primului semestru, se vor solicita propuneri elevilor, la orele de dirigenție și cadrelor didactice, în cadrul şedinţelor comisiilor metodice. După colectarea propunerilor, se vor desfășura dezbateri în colectivele de elevi, în consiliul elevilor, în consiliul profesoral și în comitetul reprezentativ al părinților, în vederea adoptării programului agreat de majoritatea elevilor şi a cadrelor didactice.

 

6. Modalitatea de selecție a activităților propuse se decide la nivelul unităților de învățământ şi presupune implicarea, în egală măsură, a elevilor, a cadrelor didactice, a părinților, astfel încât proiectele și activitățile selectate să corespundă obiectivelor educaţionale specifice comunităţii școlare, fiind un rezultat al opțiunilor acesteia.

 

7. Tipurile de activități care se organizează în săptămâna menționată, durata acestora, modalitățile de organizare și responsabilitățile se stabilesc în consiliul profesoral și se aprobă de consiliul de administrație al unității de învățământ.

 

8. Consilierul educativ din unitatea de învățământ centralizează propunerile agreate, în vederea includerii acestora în Calendarul Activităților Educative ale unității de învățământ, ca domeniu distinct: programul "Școala altfel".

 

9. Conducerile unităților de învățământ vor asigura popularizarea programului "Școala altfel", la nivel local pentru crearea unui impact pozitiv al activităților organizate, atât în unitatea de învățământ cât și în comunitate.

 

Conținutul și organizarea programului

 

10. Se recomandă elaborarea unor proiecte la nivelul grupelor de preșcolari/claselor, al grupurilor de clase sau al unității de învățământ, care să urmărească și să permită realizarea unor obiective educaționale, prin activități care, în programul normal din perioada cursurilor, nu se pot derula.

 

11. Proiectele se pot organiza și în consorțiile școlare, în parteneriat cu alte unități de învățământ, cu organizații neguvernamentale, cu palatele și cluburile copiilor, cluburile sportive școlare, cu direcțiile de tineret și sport, taberele școlare, cu instituții culturale și științifice (institute de cercetări, facultăți etc.), cu poliția, jandarmeria, inspectoratele pentru situații de urgență, direcțiile de sănătate publică, agențiile pentru protecția mediului etc.

 

12. Atât elevii, cât și cadrele didactice vor alege activitățile la care doresc să participe, din lista celor propuse. De asemenea, se va avea în vedere posibilitatea implicării părinților care doresc acest lucru, precum și a altor parteneri.

 

13. Fiecare activitate la care participă copii preșcolari/elevi trebuie să fie coordonată de un număr corespunzător de cadre didactice. Indiferent de tipurile de activități organizate, conducerea unității de învățământ și cadrele didactice vor lua toate măsurile pentru asigurarea supravegherii copiilor preșcolari/elevilor și a securității acestora.

 

14. Tipurile de activități care pot fi organizate în cadrul programului "Școala altfel" pot include, fără a se limita la:

 

- activități culturale;

 

- activități tehnico-științifice;

 

- activități sportive;

 

- activități de educație pentru cetățenie democratică, pentru promovarea valorilor umanitare (inclusiv voluntariat, caritate, implicare activă în societate, responsabilitate socială, relații și comunicare etc.);  

 

- activități de educație pentru sănătate și stil de viață sănătos (inclusiv referitoare la dependență de calculator, siguranță pe internet etc.);

 

- activități de educație ecologică și de protecție a mediului (inclusiv colectare selectivă, economisirea energiei, energie alternativă etc.);

 

- activități de educație rutieră, PSI, educație pentru reacții corecte în situații de urgență etc.

 

Aceste activități se vor organiza sub diferite forme, ca de exemplu:

- ateliere de teatru, dans, muzică, arte plastice, educație media și cinematografică;

 

- competiții organizate la nivelul școlii, al grupurilor de școli, al localității sau al județului;

 

- mese rotunde, dezbateri;

 

- activități de voluntariat sau de interes comunitar;

 

- campanii antitutun/antialcool/antipoluare/de prevenire a delincvenței juvenile/de prevenire a traficului de persoane etc.;

 

- proiecte comunitare, de responsabilitate socială;

 

- peer - education;

 

- schimburi de experiență;

 

- vizite de studii;

 

- tabere/școli de creație sau de cercetare;

 

- parteneriate educaționale și tematice la nivel de unități de învățământ, pe plan intern și internațional, pentru dezvoltarea aptitudinilor pentru lucrul în echipă și în proiecte.

 

Monitorizare și evaluare

15. Activitățile vor fi organizate în fiecare zi lucrătoare a săptămânii menționate, acoperind cel puțin numărul de ore prevăzut în orarul obișnuit al școlii, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice.

 

16. După aprobarea de către consiliul de administrație, programul adoptat devine obligatoriu, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice.

 

17. Elevii au obligația de a participa la activitățile pentru care s-au înscris, absențele fiind înregistrate în catalog, la rubrica Purtare.

 

18. Activitățile aprobate se vor menționa în condica de prezență a cadrelor didactice și vor fi monitorizate de conducerea unității de învățământ. Directorul unității de învățământ, consilierul educativ, șeful comisiei pentru evaluarea și asigurarea calității, vor monitoriza și evalua activitățile din programul "Școala altfel".

 

19. Inspectoratele școlare vor delega reprezentanţi pentru a monitoriza activitățile organizate de unitățile de învățământ în cadrul programului "Școala altfel".

 

20. După încheierea vacanței de primăvară, în fiecare unitate de învățământ, primul consiliu profesoral va analiza calitatea activităților organizate, rezultatele educaționale ale acestora, precum și modalitățile de ameliorare a planificării și organizării programului "Școala altfel". La activitatea de analiză în cadrul consiliului profesoral, vor participa şi reprezentanţi ai elevilor şi părinților care vor prezenta puncte de vedere asupra activităţilor derulate în program. Directorul unității de învățământ va prezenta un raport de monitorizare a calităţii activităţilor planificate. 21. La sfârşitul anului şcolar, inspectoratele școlare vor include în raportul privind starea învățământului un capitol referitor la relevanța și valoarea formativă a tuturor activităților desfășurate în cadrul programului "Școala altfel", evidenţiind nivelul interesului manifestat de elevi și cadre didactice față de organizarea şi desfăşurarea acestuia.

 

________________________________________________________________________________________________________

Proiect Scoala altfel - Prof. Amalia Istrate - clasele 9 (F. G.) 10 (B. H.) 12 G - 2012.pdf (55.58 kb)

 

 

 

 

Tags:

Proiecte | Ştiri din clasa mea

Subiecte, bareme, rezultate - olimpiada de română

by Amalia Istrate D, martie 04 2012 13:04

Olimpiada de limbă, comunicare și literatura română

Subiecte, bareme, rezultate parțiale

3 martie 2012

 

            Ieri, 03.03.2012, s-a desfășurat faza județeană a olimpiadei de limbă, comunicare și literatura română. Norma de reprezentare la faza națională, pentru fiecare an de studiu, este de 1 elev, la punctaj egal, urmând să se susțină probă de baraj.

            La faza județeană, mențiunile se acordă de la 80 de puncte la clasa a V-a și de la 90 de puncte la celelalte clase.

            Premiile se acordă de la 100 de puncte pentru toate clasele.

            Contestațiile se depun mâine, luni, 5 martie, între orele 10-14, la secretariatul IȘJ Vâlcea. Elevului/părintelui/profesorului i  se va arăta lucrarea, i se va motiva punctajul obținut, urmând să decidă dacă mai înregistrează sau nu contestația. Rezultatele finale vor fi afișate după soluționarea contestațiilor.

 

______________________________________

Barem a IX-a 2012.doc (40.00 kb)

Barem a X-a.doc (36.00 kb)

Barem a XI-a.doc (32.00 kb)

Barem a XII-a.doc (33.50 kb)

Subiect clasa a XII-a.pdf (221.24 kb)

Subiect clasa a IX-a.pdf (311.26 kb)

Subiect clasa a XI-a.pdf (844.59 kb)

Subiect clasa a X-a.pdf (237.54 kb)

_________________________________________________________

Rezultate olimpiada romana - Clasele a V-a - a XII-a.xlsx (42.28 kb)

Rezultate olimpiada romana faza judeteana V - XII.xls (80.00 kb)

__________________________________________________________________________

Subiect clasa a V-a.pdf (250.54 kb)

Subiect clasa a VII-a.pdf (250.11 kb)

Subiect clasa a VIII-a.pdf (252.43 kb)

Barem a V-a.doc (43.00 kb)

Barem a VI-a.doc (45.50 kb)

Barem a VIII-a.doc (43.50 kb)

Barem a IX-a 2012.doc (40.00 kb)

Barem a X-a.doc (36.00 kb)

Barem a XI-a.doc (32.00 kb)

Barem a XII-a.doc (33.50 kb)

Subiect clasa a VI-a.pdf (256.29 kb)

Barem a VII-a.doc (43.50 kb)

 

Tags:

Concursuri şi olimpiade | General | Ştiri din clasa mea