Categorie: Arta, arhitectura

Privirea care atinge: arhitectura si simturile | Juhani Pallasmaa, pdf, ebook, epub, pret si librarii

Misiunea atemporala a arhitecturii este sa creeze metafore existentiale ale trupului si experientei care concretizeaza si structureaza prezenta noastra in lume. Arhitectura reflecta, materializeaza si imortalizeaza idei si imagini din viata ideala. Cladirile si orasele ne ajuta sa structuram, sa intelegem si sa memoram fluxul amorf al realitatii si, in ultima instanta, sa recunoastem si sa ne amintim cine suntem. Arhitectura ne ajuta sa percepem si sa intelegem dialectica permanentei si a schimbarii, sa ne gasim locul in lume si sa ne pozitionam in continuumul culturii si timpului. Atingerea este modalitatea senzoriala care integreaza experienta asupra lumii si asupra noastra. Chiar si perceptiile vizuale sunt inlantuite si integrate in continuumul haptic al sinelui; corpul meu isi aminteste cine sunt si cum sunt asezat in lume. Corpul meu este intr-adevar vasul lumii mele, nu ca punct de observatie al perspectivei centrale, dar ca locus al referintei, memoriei, imaginatiei si integrarii.

Poirot si cu mine | David Suchet, pdf, ebook, epub, pret si librarii

Hercule Poirot, cu mustata lui dis-tinctive si manierele fine, este unul dintre personajele remarcabile create de Agatha Christie si unul dintre cei mai iubiti detectivi din lume. Interpretand personajul principal in serialul de televiziune Poirot, David Suchet a devenit inextricabil legat de ‘micul Belgian”, un barbat pe care a ajuns sa-si pretuiasca datorita rolu-lui pe care il joaca de mai bine de douazeci de ani. In Poirot si cu mine, actorul ne impartaseste numeroase experien-te din timpul filmarii serialului de televiziune si reflectille lui legate de felul cum i-a influentat viata mi-cul detectiv. ‘David Suchet scrie cu nemai-pomenita caldura si sinceritate despre celebrul sau alter ego.” METRO

Harti | Aleksandra Mizielinska, Daniel Mizielinski, pdf, ebook, epub, pret si librarii

Veţi descoperi lumea întreagă într-un atlas minunat. Această colecţie de 52 de hărţi bogat ilustrate prezintă nu doar geografia lumii, ci şi locurile cele mai frumoase, animalele şi plantele, sărbătorile şi evenimentele culturale, oamenii de seamă şi o mulţime de alte lucruri interesante din fiecare ţară. Această carte este un omagiu adus lumii, cu tot ce cuprinde ea: de la munţii cei mai înalţi până la insectele cele mai mici.Călătorie plăcută!Pentru toate vârstele.

Thailanda: taina, tihna & taifas | Anca Ciuciulin, pdf, ebook, epub, pret si librarii

O poveste scrisă și fotografiată de Anca Ciuciulin, acest album de debut este ca o vacanță. Cititorii sunt purtați prin temple și megamalluri, pe străduțe strălucind în noapte și prin piețe doldora de condimente, prin căsuțe ale spiritelor și prin ferme de fluturi, prin ceremonii care durează zile și nopți și printr-o explozie continuă de culori, miresme și texturi exotice. La capătul lecturii, întocmai ca după o vacanță petrecută în tihnă, hoinarii revin în fotoliul din sufrageria proprie, învăluiți în lux, calm și voluptate – în variantă thailandeză.Anca Ciuciulin se află aici la prima sa carte, dar nu este deloc străină scrisului, fotografiei sau chiar arhitecturii. Arhitect, jurnalist reputat pentru unele din cele mai rafinate publicaţii din domeniu, între care Esquire, Harper’s Bazaar şi National Geographic, fashion designer, fotograf ivit din plăcerea de a colecţiona imagini a călătorului, Anca Ciuciulin ne împărtășește în acest volum de debut din bucuria unui observator neobosit al frumuseții.“Noi, românii, râdem deseori, dar zâmbim mai rar. Am înțeles asta cunoscând popoare mai zâmbitoare: zâmbetul geruit al anglo-saxonilor, zâmbetul subțire, ușor fezandat, al francezilor, zâmbetul stomatologic al americanilor, pe cel ușor șiret al evreilor, zâmbetul ca o mască al japonezilor. Fel și fel. Dar cel mai mult m-a cucerit zâmbetul thailandez. Mi se pare că, în timp ce alte forme de zâmbet spun ceva despre cel ce zâmbește, cel thailandez vorbește parcă despre tine: te știu, ne-am cunoscut cândva, poate ne-am îndrăgostit atunci unul de altul… Zâmbetul thailandez e înmiresmat ca jungla, supus, dar puternic precum elefanții, răcoros ca o eșarfă de mătase Jim Thomson. Și, mai presus de astea, transmite un mesaj care rămâne adesea secret pentru cei mai mulți dintre noi. Dar Anca Ciuciulin, iată, l-a descifrat și vi-l povestește în această carte.” Cristian Lascu, National Geographic“Excesele de frumuseţe dăunează grav frumuseții. Asta ar trebui să scrie ca avertisment la sosirea în Thailanda, o lume atât de nouă şi fascinant de derutantă. Doar că, până să înţelegi asta, oboseşti încercând inutil să faci comparaţii, să găseşti repere culturale, să „notezi“ mental şi senzorial totul. Totul. Uite, mie, acum, mi-ar mai trebui încă pe atâta hârtie ca să povestesc tot ce-a rămas nespus despre Thailanda şi despre intensa ei senzualitate.” Anca Ciuciulin

Gindeste ca un artist | Will Gompertz, pdf, ebook, epub, pret si librarii

Will Gompertz este autorul bestsellerului O istorie a artei moderne Cum reusesc unii sa vina mereu cu idei noi? Si cum fac ca ideile lor sa fie apreciate? Ca arts editor la BBC, Will Gompertz a studiat si intervievat de-a lungul anilor unii dintre cei mai originali artisti ai lumii. In opinia sa, exista citeva calitati pe care le au toti oamenii de succes, indiferent daca sint scriitori sau regizori, matematicieni sau filosofi. Iar creativitatea este una dintre ele. Analizind sursele de inspiratie si modul de lucru al marilor artisti mai vechi sau mai noi, de la Vermeer si Michelangelo pina la Marcel Duchamp si Andy Warhol, Will Gompertz te invata sa gindesti creativ. Sfaturile sale te vor ajuta sa-ti valorifici talentul si sa-ti descoperi noi resurse, oricare ar fi domeniul tau de activitate. ‘O calatorie plina de anecdote amuzante prin istoria artei si mintea creatoare.&’ (The Guardian)