Categorie: Medicina

Agenda medicala Merck | Robert S. Porter, Justin L. Kaplan, pdf, ebook, epub, pret si librarii

Cel mai folositor mod de informare, dar și cel mai periculos, este internetul. Folositor fiindcă îți oferă o informație rapidă, periculos fiindcă îți oferă o informație neselectată și necontrolată. Pacienții care se informează în acest fel nu pot evalua realitatea și aplicabilitatea informației în cazul lor propriu. A te informa dintr-o carte sau dintr-un tratat medical este la fel de dificil. Agenda medicală Merck îți oferă o informație clară și utilă. Este, evident, soluția cea mai bună, care te scutește atât de o depresie inutilă, cât și de o temporizare păguboasă. Prof. Dr. Ion Bruckner Merck este simbolul informației medicale de ultimă oră și de maximă acuratețe. Cu o tradiție de mai bine de un secol, publicațiile Merck se adresează specialiștilor și publicului larg deopotrivă. Astăzi, Merck este lider mondial în domeniul îngrijirii sănătății. Când nu te simți bine și cauți pe internet explicația suferinței tale, experiența poate deveni năucitoare și deprimantă. Ce informație să crezi mai întâi? Care se potrivește cel mai bine cu ce simți tu? Agenda medicală Merck te scutește de tot acest chin. Ea te duce drept la țintă și-ți oferă cea mai bună informație care te va ajuta să înțelegi cauza sau mecanismul care stă la baza suferinței tale. Vei afla astfel dacă este cazul să te grăbești sau nu la medic. Și, în plus, o suferință înțeleasă parcă este mai ușor de suportat. Dr. Sever-Cristian Oană

Vaccinurile si autoimunitatea | Yenuda Shoenfeld, pdf, ebook, epub, pret si librarii

Vaccinurile si autoimunitatea – Dr. Yehuda Shoenfeld, dr. Nancy Agmon Levin, dr. Lucija Tomljenovic…cartea aceasta este necesară şi curajoasă. Autorii sunt personalităţi cu o expertiză de necontestat in domeniul imunologiei fundamentale şi clinice.Spunem că este necesară, deoarece vaccinologia este o ştiinţă plină de contradicţii care trebuie eliminate. Vaccinurile se adresează oamenilor sănătoşi, adică unui grup imens de persoane; prospectul elaborat de fabricant menţionează reacţii adverse, uneori dintre cele mai grave, şi, în ciuda acestui fapt, vaccinurile sunt recomandate cu căldură de oficialii instituţiilor de sănătate publică şi cu multă uşurinţă de medicii de familie şi de pediatri. Dar cartea este şi curajoasă în condiţiile vremurilor noastre, deoarece trezeşte un spirit de prudenţă – altfel destul de amorţit sau bine manipulat spirit prevăzător imperios necesar de vreme ce unele guverne vor să decreteze obligativitatea vaccinării, adică să-şi agreseze propriul popor cu o lege totalitară (care nu a fost dată până acum nici în cele mai despotice sisteme de guvernare).Acest tratat de imunologie aplicată este echilibrat, cu evidenţierea meritelor operei vaccinaliste şi cu lansarea unui semnal de alarmă asupra reacţiilor adverse „severe şi chiar fatale”.„Faptul că vaccinurile se administrează la miliarde de oameni, fără un screening preliminar… este îngrijorător” (p. 15).Bolile autoimune au o bază genetică, adică sunt foarte personale şi „este naiv să credem că toţi oamenii sunt la fel” (p. 13). De aceea, orice sistem public de sănătate care încearcă să introducă în corpul unui om sănătos o moleculă farmacologic activă, motivând proeminenţă, comite un act nedeontologic şi lipsit de etică, lăsând sintagma „drepturile omului” goală de conţinut Autorii acestei cărţi au o conştiinţă profesională înaltă. Ei nu critică vaccinurile, dar demască reacţiile adverse imune şi autoimune, cu scopul evitării lor şi cu speranţa că metoda poate fi perfecţionată.Partea a IlI-a a acestui tratat se cheamă „Boli autoimune stimulate de vaccinare”. Ea are 15 capitole şi exprimă un adevăr dramatic: o parte din oamenii sănătoşi (despre care nu ştim dacă s-ar fi îmbolnăvit vreodată) fac boli autoimune – nu uşoare – după şi prin administrarea unui vaccin: lupus, vasculite, artrită reumatoidâ, boli de ţesut conjunctiv nediferenţiate, purpură trombocitopenicâ, boală celiacâ etc.

Cum ucide zaharul | John Yudkin, pdf, ebook, epub, pret si librarii

De ce mâncăm atât de mult zahăr? Care sunt pericolele sale ascunse? Ce putem face pentru a renunța la dependența de el? Savantul John Yudkin a fost primul care a demonstrat științific că zahărul este nociv pentru sănătatea noastră, avertizând despre legătura dintre acesta și cariile dentare, gută, afecțiunile autoimune, boala coronariană și cancer. Cartea sa ne arată că zahărul, aflat în cantități din ce în ce mai mari în alimentația noastră, nu este deloc un pericol de neglijat. Un avertisment valabil în prezent mai mult decât oricând. ‘O încercare curajoasă de a ne avertiza cu privire la pofta noastră de dulce.“(The British Medical Journal)

Diabetul zaharat | Nicole Lucke, pdf, ebook, epub, pret si librarii

Scăderea glicemiei, viaţă sănătoasă. Diagnosticul de diabet zaharat dezorientează şi aruncă o umbră peste multe probleme. Această carte prezintă tabloul clinic al bolii de diabet zaharat (Diabetes mellitus) de tip I şi tip II şi arată că dvs., cu toate acestea, puteţi duce o viaţă zilnică normală. – Cum putem recunoaşte diabetul? – Care sunt cauzele acestei boli? – Cum îmi voi duce viaţa zilnică cu această boală? – Ce putem face noi înşine pentru a ne scădea nivelul zahărului din sânge? Cuprinde multe soluţii şi informaţii de bază, precum şi referiri la aspecte speciale pe chestiuni pentru, adulţi, ca, de exemplu, diabetul şi sarcina, sau diabetul la copii.

Primul ajutor la copii | Elke Ruchalla, pdf, ebook, epub, pret si librarii

Accidentele şi cazurile de urgenţă nu sunt o raritate la copii. Ei sunt curioşi, în continuă mişcare şi nici nu pot aprecia pericolele. De aceea trebuie luate măsuri de siguranţă şi supraveghere permanentă, iar în cazuri de urgenţă să se adopte măsurile şi tehnicile de prim-ajutor în mod rapid şi corect. Ce se poate face în cazul unei tăieturi de cuţit, unei muşcături de câine sau al unei electrocutări.În acest îndrumător practic găsiţi cele mai importante şi mai cuprinzătoare tehnici de prim-ajutor pentru cazuri de urgenţă sau boli acute la copii, precum şi sugestii şi informaţii privind comportamentul şi acţiunea dumneavoastră până la sosirea serviciului de urgenţă.• Informativ: Comportamentul corect în caz de rănire, intoxicare sau alte accidentări.• Practic: Ajutor rapid prin organizare şi vorbire clară;• Indispensabil: Măsurile de prim-ajutor şi modalitatea apelării serviciilor de specialitate.

Plante medicinale | Markus Sommer, pdf, ebook, epub, pret si librarii

Prin interesanta descriere sub aspect cultural, botanic și farmaceutic a plantelor medicinale, această carte ne face să înțelegem mai bine modul lor de acțiune. Este o lectură esențială pentru orice medic, farmacist sau fitoterapeut. Prof. C. Schemp, Universitatea Freiburg Rozmarinul, menta, ceapa sunt folosite în mod obișnuit în bucătărie, dar medicul Markus Sommer afirmă că aceasta nu este singura modalitate de valorificare a calităților unor astfel de plante. Într-un limbaj accesibil, cartea descrie sugestiv caracteristicile plantelor, ajutându-l pe cititor să înțeleagă adevărata lor natură. Sunt prezentate peste treizeci de plante. Știați, de exemplu, că sunătoarea nu este indicată numai pentru tratarea depresiilor, ci și pentru vindecarea rănilor? Pătlagina este bună împotriva tusei, dar este eficientă și în tratarea accidentelor vasculare cerebrale și a sclerozei multiple. Dr. Sommer demonstrează legătura profundă dintre caracteristicile plantei și natura afecțiunilor pe care le poate vindeca sau ameliora. Această carte este mai mult decât un simplu ghid al plantelor medicinale, ea ne dezvăluie multiplele taine ale lumii vegetale.